Over de stichting

Oud-schaatser en schaatscoach Anton Huiskes zette in de jaren ’80 het Schaatsen voor Gehandicapten op. Hij startte in 1980 als vrijwilliger met het benaderen van scholen voor speciaal onderwijs om hen te motiveren om hun pupillen deel te laten nemen aan schaatslessen op de Vechtsebanen. Hij wilde dat ook kinderen met een beperking aan schaatsen plezier konden beleven. Dankzij zijn inzet en betrokkenheid is inmiddels een groot netwerk van sponsors, schaatsmoeders en -vaders en vrijwilligers ontstaan.

Deze winter zullen wederom vele tientallen kinderen van Huiskes’ initiatief kunnen profiteren. Dankzij Huiskes inzet is het schaatsen voor mensen met een beperking de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een groot succes. In 1986 werden deze activiteiten ondergebracht in een stichting. Het bestuur besloot deze naar hem te vernoemen: Stichting Anton Huiskes, schaatsen voor mensen met een beperking. In november 2008 is Anton Huiskes op 80 jarige leeftijd overleden. De stichting en daarmee zijn naam blijft voortbestaan.

Anton-huiskes-illu-1In het seizoen 1979 – 1980 nam Anton Huiskes, vermaard schaatscoach van Ard Schenk en Kees Verkerk, het initiatief om mensen met een verstandelijke handicap wekelijks te laten schaatsen op de kunstijsbaan ‘De Vechtsebanen’ in Utrecht.

Jolanda vraagt nu zelf of we gaan schaatsen