Bestuur en vrijwilligers

Bestuur

 Albert_bestuur_foto kopie 2Albert van Overhagen (voorzitter)
Als je eenmaal bij een activiteit van Stichting Anton Huiskes op de ijsbaan bent, wordt je hart geraakt. Sinds 2008 ben ik betrokken bij Stichting Anton Huiskes. Het bedrijf waarvoor ik werk is al jaren lang sponsor van deze mooie stichting maar ik wilde meer doen. Door plaats te nemen in het bestuur, ben ik actief betrokken bij dit bijzondere Utrechtse initiatief.

Anneke Bijlsma (penningmeester)              Schaatsen is een heerlijke sport en daarnaast is het ontzettend fijn om je in te kunnen zetten voor deze kinderen. Als kind heb ik zelf uren op het ijs doorgebracht. Het is heerlijk om anderen ook zo te zien genieten. Ik vind het een eer om penningmeester te zijn van deze stichting die zoveel enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden heeft. Op naar vele uren schaatsplezier!

Hennie van ‘t Klooster (bestuurslid)
Hennie_bestuur_foto kopie 2Als enthousiast schaatser maak ik graag tijd vrij om kinderen en volwassenen met een beperking te helpen op de ijsbaan. Tijdens het wekelijkse uurtje leren de deelnemers schaatsen. Het kunnen bewegen op het ijs doen zij met plezier. Het geeft hen een voldaan gevoel en zij keren tevreden huiswaarts.

Bart Huiskes (bestuurslid) Het is heel bijzonder om als oudste zoon van Anton Huiskes betrokken te zijn bij zijn levenswerk. Met groot plezier maak ik deel uit van het bestuur om zijn nalatenschap vanuit zijn gedachtegoed verder vorm te geven. Naast spelen met kinderen is het goed om te zien dat bewegen en het plezier daarin voor iedereen belangrijk is. Dit te stimuleren door het wekelijkse uur schaatsen, maar ook de jaarlijkse Elfstedentocht maken het meer dan waard om ons voor te bereiden op de volgende  40 jaar schaatsen op de Vechtsebanen.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Stichting Anton Huiskes begeleiden tijdens het schaatsseizoen , elke donderdag van 10.30 uur tot 13.00 uur, kinderen met een beperking op het ijs.

“We trekken schaatsen aan en helpen op en rondom de binnenbaan met het schaatsen. Na afloop binden sommigen van ons zelf even de ijzers onder voor een rondje op de buitenbaan. En we drinken lekker koffie met elkaar. Maar uiteindelijk doen we het allemaal voor de kinderen: die rode wangen als ze van het ijs komen… super!”

Ook vrijwilliger worden?

Kom op donderdagmorgen kijken of neem contact op met Hennie van ’t Klooster  (email: hennie@vantklooster.net)  of Thea Schlebusch. (email: theaschlebusch@hotmail.com)