De Activiteiten

Ieder seizoen kunnen scholen en organisaties met hun leerlingen en cliënten met een verstandelijke beperking, komen genieten van de schaatssport. Stichting Anton Huiskes organiseert, tussen oktober en maart, elke donderdag van 10.30 uur tot 13.00 uur schaatsactiviteiten waarbij het plezier in bewegen op het ijs centraal staat.

De begeleiding wordt verzorgd door een groep vrijwilligers, die vaak al vele jaren met groot plezier dit werk doen.

Elfstedentocht_foto_onderdeel1

De Vechtsebanen

Sports & Businesscampus De Vechtsebanen is de kunstijsbaan in Utrecht waar wij met de deelnemers schaatsen. Het complex ligt in Utrecht Noord. Ideaal gelegen aan de ringweg N230, daardoor makkelijk te bereiken. De schaatsactiviteiten vinden plaats op de binnenbaan. Als het niet te druk is, kunnen gevorderde schaatsers op de buitenbaan rijden. Uiteraard onder begeleiding.

Speciale activiteiten

Sinterklaas_foto_onderdeel 1Twee keer per jaar vinden er speciale activiteiten plaats waar alle deelnemers weken naar uitkijken. Zo komt begin december Sinterklaas met enkele Pieten een paar rondjes mee schaatsen. En de jaarlijkse seizoenafsluiting is in maart met een heuse ‘Elfstedentocht’.

 Elfstedentocht 1
 
Annuleren schaatsactiviteiten seizoen 2020-2021

Als bestuur van de Stichting Anton Huiskes werden wij gedwongen te beoordelen op welke wijze onze schaatsactiviteiten zouden worden geraakt door het coronavirus. Bestond er een mogelijkheid om op een verantwoorde wijze onze schaatsactiviteiten te organiseren? Zowel leerlingen als onze vrijwilligers kunnen tot ‘ risicogroepen’ worden gerekend, waarbij er ook nog sprake is van niet te vermijden onderling contact tussen vrijwilligers en leerlingen.

Wij zagen geen ruimte voor een aangepast programma en hebben, met pijn in het hart, moeten besluiten om het gehele seizoen 2020-2021 te schrappen. Dit was een zeer teleurstellende uitkomst voor leerlingen en vrijwilligers, maar rekenen ook op begrip gezien de uitzonderlijke omstandigheden en gekoppelde risico’s voor alle doelgroepen.

Natuurlijk zullen wij de komende tijd gebruiken om ons goed voor te bereiden op het seizoen 2021-2022, waarbij het hopelijk weer mogelijk is onze activiteiten te hervatten.