De Activiteiten

Ieder seizoen kunnen scholen en organisaties met hun leerlingen en cliënten met een verstandelijke beperking, komen genieten van de schaatssport. Stichting Anton Huiskes organiseert, tussen oktober en maart, elke donderdag van 10.30 uur tot 13.00 uur schaatsactiviteiten waarbij het plezier in bewegen op het ijs centraal staat.

De begeleiding wordt verzorgd door een groep vrijwilligers, die vaak al vele jaren met groot plezier dit werk doen.

Elfstedentocht_foto_onderdeel1

De Vechtsebanen

Sports & Businesscampus De Vechtsebanen is de kunstijsbaan in Utrecht waar wij met de deelnemers schaatsen. Het complex ligt in Utrecht Noord. Ideaal gelegen aan de ringweg N230, daardoor makkelijk te bereiken. De schaatsactiviteiten vinden plaats op de binnenbaan. Als het niet te druk is, kunnen gevorderde schaatsers op de buitenbaan rijden. Uiteraard onder begeleiding.

Speciale activiteiten

Twee keer per jaar vinden er speciale activiteiten plaats waar alle deelnemers weken naar uitkijken. Zo komt begin december Sinterklaas met enkele Pieten een paar rondjes mee schaatsen en de jaarlijkse seizoenafsluiting is een heuse ‘Elfstedentocht’.

 
Activiteiten in seizoen 2022 – 2023

Dit winterseizoen hebben we een volledig programma zonder beperkingen kunnen draaien. Op 13 donderdagen, verdeeld over de maanden november 2022 tot en met februari 2023, zijn weer veel kinderen komen schaatsen. Ruim 1750 leerlingen van verschillende Kindercentra en scholen in Utrecht en omgeving hebben genoten van het prachtige ijs op de binnenbaan van de Vechtsebanen. “Bewegen en plezier op het ijs” is de slogan van de Stichting Anton Huiskes en met onze vrijwilligers proberen we dit iedere donderdag te realiseren.

Naast de speciale glij-ijzers en schaatsrekjes kunnen we nu ook een Frame Skater als hulpmiddel inzetten. Deze speciaal voor het gebruik op het ijs omgebouwde CONNIEHANSEN Frame Runner is beschikbaar gesteld door Duosport Utrecht.

Natuurlijk heeft Sinterklaas met Piet ons ook weer een bezoek gebracht. De Goedheiligman verraste de kinderen met een prachtig Anton Huiskes polsbandje.

Op 23 februari 2023 sloten we het seizoen af met de traditionele Elfstedentocht.

De stempelpost van Leeuwarden en het bruggetje van Bartlehiem, waar de kinderen onderdoor schaatsten, completeerde de aankleding van de Elfstedenbaan. Dankzij SVO -Schaatsvereniging Oudewater- was het mogelijk om met deze prachtige attributen een echte Elfstedensfeer op te roepen.

Het was een mooie winterseizoen!