De Activiteiten

Ieder seizoen kunnen scholen en organisaties met hun leerlingen en cliënten met een verstandelijke beperking, komen genieten van de schaatssport. Stichting Anton Huiskes organiseert, tussen oktober en maart, elke donderdag van 10.30 uur tot 13.00 uur schaatsactiviteiten waarbij het plezier in bewegen op het ijs centraal staat.

De begeleiding wordt verzorgd door een groep vrijwilligers, die vaak al vele jaren met groot plezier dit werk doen.

Elfstedentocht_foto_onderdeel1

De Vechtsebanen

Sports & Businesscampus De Vechtsebanen is de kunstijsbaan in Utrecht waar wij met de deelnemers schaatsen. Het complex ligt in Utrecht Noord. Ideaal gelegen aan de ringweg N230, daardoor makkelijk te bereiken. De schaatsactiviteiten vinden plaats op de binnenbaan. Als het niet te druk is, kunnen gevorderde schaatsers op de buitenbaan rijden. Uiteraard onder begeleiding.

Speciale activiteiten

Sinterklaas_foto_onderdeel 1Twee keer per jaar vinden er speciale activiteiten plaats waar alle deelnemers weken naar uitkijken. Zo komt begin december Sinterklaas met enkele Pieten een paar rondjes mee schaatsen. En de jaarlijkse seizoenafsluiting is in maart met een heuse ‘Elfstedentocht’.

 Elfstedentocht 1
 
Activiteiten in seizoen 2021 – 2022

Gelukkig hebben we het schaatsseizoen, ondanks alle beperkende corona maatregelen, weer kunnen inplannen. Aan de hand van deze maatregelen hebben we besloten om het schaatsen in een afgeslankte vorm te organiseren. Er komen per tijdsblok minder leerlingen op het ijs. De deelnemende leerlingen komen uit een bubbel per school of groep. De speciale activiteiten zoals de Sinterklaasviering en de Elfstedentocht moeten we helaas laten vervallen.

Kindercentrum De Ster van de Stichting Reinaerde, Auris Fortaal en het Seyster College hebben we de eerste helft van het seizoen weer met veel plezier mogen verwelkomen.